Varför besöka?

Detta händer på Water & Waste 2019

Under mässans två dagar kommer det finnas tillgång till en mängd intressanta, roliga och lärorika aktiviteter. Lyssna på ett seminarie, besök dina favoritleverantörer, upptäck något nytt eller bara mingla med branschens alla kollegor. Valet är ditt!!

Härliga nätverksfrukostar

Starta dagen med en inspirerande och lärorik föreläsning kombinerad med nätverkande. Vi bjuder på frukost! Allt du behöver göra är att anmäla dig

Vi smygstartar dag 2 med nätverksfrukost innan mässan officiellt öppnat. Anmäl dig för att boka din plats –  frukost och utbildning ingår! Mer information om seminariet kommer inom kort. 

Anmäl dig här >>

Ämne: Betongrenoveringar under 25 års tid

Värd: Tommy Thörn, Ytskyddsakademien

Under 25 års tid har Ytskyddsakademiens medlemmar renoverat och ytskyddat vattentorn, långsamfilter, vattenreservoarer, invallningar, tak m.m runt om i Sverige. Med rätt inspektioner, tillståndsbedömningar ,åtgärdsplaner, moderna metoder och materialval så är det möjligt att renovera och ytskydda och därmed ge konstruktionerna ökad livslängd. Vi visar exempel på skador som åtgärdats och vilka metoder och materialval som är lämpliga att använda. Viktigt att tänka på vid renovering och ytskydd. Begränsningar respektive teknologi.

Anmäl dig här >>

Stort seminarieprogram

På mässan finns möjlighet att lyssna till branschprofiler och experter helt kostnadsfritt på mässans öppna scener mitt på hallgolvet. Här hör du om de senaste tekniska lösningarna, blir uppdaterad om nya vägledningar och tar del av case från verkligheten.

BranschMingel

Avsluta den första mässdagen på bästa sätt! På vårt branschmingel kan du nätverka med kollegor i branschen medan du lyssnar på live-musik. Vi bjuder på dryck och tilltugg så missa inte möjligheten att ge ditt mässbesök lite extra guldkant.

Water & Waste välkomnar alla som medverkat på mässan dag 1 till mingel. Minglet tar plats onsdag den 23 oktober 2019 kl. 16.30, utan för mässans fyra entrédörrar. Vi håller mingel fram till kl 19 men för de som önskar hålla på längre finns restaurang Lyon vägg i vägg som har öppet fram till kl 23. Ingen anmälan krävs. Hjärtligt välkomna! 

Brett utbud av ledande leverantörer

Water & Waste är mycket stolta att presentera våra dryga 70 utställare som kommer att vara på plats på mässgolvet. Här hittar du lösningarna för just ert företag inom en uppsjö av kategorier som exempelvis; 
vattenbehandling och smart vattenteknik, avloppslösningar och hantering av farligt avfall, återvinning, bioteknik, mätinstrument, pumpar, ventiler, samt både mjuk- och hårdvara av ny teknologi. 

Innovationer och produktnyheter

Mässgolvet kommer att vara fullspäckat med innovationer och produktnyheter från våra utställare och partners. Bland annat kommer årets vinnare på Återvinningsgalan 2019 vara på plats – ingen mindre än Renova, Volvo Trucks och Kretslopp & Vattens nya elsopbil, som är både buller- och emissionsfri. Missa inte heller presentationen onsdag kl. 16 på Scen 1.  

Volvo, Renova och Kretslopp & vatten berättar om tankarna bakom bilen och hur man tillsammans utvecklade den. Vi berättar lite om dess förtjänster avseende både miljö och arbetsmiljö. Kompletterat med erfarenheter från hur den har upplevts och fungerat i verklig drift.

  • Hans Zackrisson, Renova
  • Peter Årnes, Kretslopp och vatten
  • Jonas Odermalm, Volvo

Återbruksinredning

reCreate Design Company visar upp och lär ut om återbruksinredning i CirEkos monter direkt på mässgolvet! 

reCreate arbetar med att förlänga livscykeln på existerande material. Vare sig det är genom typisk återbruksinredningsstil i kontorsmiljö eller genom att hitta nya användare för avlagda, oanvända kontorsmöbler. De bidrar med en hållbar profil och livsstil för sina kunder och för samhället. Lär dig om hur deras projekt och återbruksinredningsdesign väver samman det tillvaratagna materialets “första livshistoria” med dess “andra livshistoria” när de redesignar det till något “nytt” och unikt på plats på mässan.

Kompetenstorget

Som svar på de svåra frågorna gällande kompetensförsörjningen i branschen presenterar vi stolt Kompetenstorget. På Kompetenstorget finner du ett flertalet aktörer som arbetar med kompetensförsörjning som sakfråga. Här träffar du bland annat Tekniksprånget, Jobbsprånget och Teknologisk Institut. Utöver detta kommer VA-jobb vara på plats på mässan – Sveriges störtsa rekryteringsbolag inom VA. Och vi riktar även ett varmt välkommen till branschens studenter från högskola och YH-utbildingar under slutet av dag 2, från kl. 14.00.

9-17 – Jobbsprånget

9-17 – Tekniksprånget

13-17 – Mölndals Stad

9-13 – Mölndals Stad

9-16 Campus Varberg

Jobbsprånget är ett praktikprogram som erbjuder fyra månaders praktik till nyanlända akademiker – ingenjörer, arkitekter, naturvetare och ekonomer. Syftet med programmet är att tillvarata deras kompetens och påskynda introduktionen till den svenska arbetsmarknaden. Jobbsprånget matchar kompetensen och erfarenheten hos nyanlända akademiker med behovet som finns hos våra medverkande arbetsgivare. Genom praktiken skapas nya kontakter, förutsättningar för validering av kompetens och möjligheten att fylla kompetensgap hos arbetsgivaren med resurser som idag står utanför arbetsmarknaden. Vi har 150 medverkande arbetsgivare på 50 olika orter runt om i Sverige.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen, satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.
Genom fyra månaders betald praktik får unga i hela Sverige chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. Över 200 arbetsgivare medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på över 100 orter runt om i Sverige.

TEKNOLOGISK INSTITUT är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. Med hundratals kurser, interaktiv onlineutbildning och konferenser bidrar vi årligen till uppåt 10 000 personers kompetensutveckling. Vi ger dig värdefulla kunskaper och erfarenheter så att du och din organisation tryggt kan möta omvärldens krav på utveckling och förändring. Företaget ägs till 100% av danska Teknologisk Institut som blivit valt till Danmarks populäraste arbetsgivare vid flertalet tillfällen.

Campus Varberg är en av landets mest moderna miljöer för högre studier. Här ges högskole- och yrkeshögskoleutbildningar under samma tak. Campus Varbergs koncept är att alla utbildningar som erbjuds ska vara framtagna i nära samarbete med näringslivet och att de studerande ska vara efterfrågade på arbetsmarknaden när de är färdiga med sin utbildning. Högskoleutbildningarna ges i nära samarbete med olika högskolor som väljer att förlägga sina utbildningar här. För yrkeshögskolan ställer näringsliv och samhälle upp med föreläsningar, skarpa projekt och praktikplatser.

Live-hack

Anders Nilsson, välkänd IT-säkerhetsexpert från ESET, visar i realtid ett livehack, där han tar över en uppkopplad enhet. Digitalisering och ny teknik bidrar till effektiviseringar och nya affärsmöjligheter – men de innebär också nya risker. Här lär du dig hur du undviker dem. 

Scroll to Top