Vad händer på Water & Waste?

Nätverksfrukostar

Starta dagen med en inspirerande och lärorik föreläsning kombinerad med nätverkande. Vi bjuder på frukost. 

Branschmingel

Avsluta den första mässdagen på bästa sätt! På vårt branschmingel kan du nätverka med kollegor i branschen medan du lyssnar på live-musik. Vi bjuder på dryck och tilltugg så missa inte möjligheten att ge ditt mässbesök lite extra guldkant.

Workshops

Under hela mässans gång pågår flera workshops direkt på mässgolvet. Här lyfts ämnen som cirkulär ekonomi, återbruk och dess användningsområden i praktiken.

Återbruksinredning av reCreate Design Company i CirEkos monter.

Halvdagskonferenser

För er som vill ha fördjupad kunskap finns möjlighet att delta i nischade halvdagar. 

Seminarier

På mässan finns möjlighet att lyssna till branschprofiler och experter helt kostnadsfritt på mässans öppna scener mitt på hallgolvet. Här hör du om de senaste tekniska lösningarna, blir uppdaterad om nya vägledningar och tar del av case från verkligheten.

Live-hack

Anders Nilsson, en välkänd IT-säkerhetsexpert från ESET, visar i realtid ett livehack, där han tar över en uppkopplad enhet. Digitalisering och ny teknik bidrar till effektiviseringar och nya affärsmöjligheter – men de innebär också nya risker. Här lär du dig hur du undviker dem. 

Kompetenstorg

Under mässan kommer vi att ha ett kompetenstorg där flertalet aktörer kommer stå och prata om deras verksamheter. Här träffar du bland annat Tekniksprånget, Jobbsprånget och Teknologisk Institut. Till höger ser du när dessa aktörer är på plats.

9-17 – Jobbsprånget

9-17 – Tekniksprånget

13-17 – Mölndals Stad

9-13 – Mölndals Stad

Jobbsprånget är ett praktikprogram som erbjuder fyra månaders praktik till nyanlända akademiker – ingenjörer, arkitekter, naturvetare och ekonomer. Syftet med programmet är att tillvarata deras kompetens och påskynda introduktionen till den svenska arbetsmarknaden. Jobbsprånget matchar kompetensen och erfarenheten hos nyanlända akademiker med behovet som finns hos våra medverkande arbetsgivare. Genom praktiken skapas nya kontakter, förutsättningar för validering av kompetens och möjligheten att fylla kompetensgap hos arbetsgivaren med resurser som idag står utanför arbetsmarknaden. Vi har 150 medverkande arbetsgivare på 50 olika orter runt om i Sverige.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen, satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.
Genom fyra månaders betald praktik får unga i hela Sverige chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. Över 200 arbetsgivare medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på över 100 orter runt om i Sverige.