Digitalisering medför nya risker och hot

Den nya tekniken innebär nya möjligheter, men medför också nya säkerhetsrisker och hot. En högre medvetenhet och kunskapsgrad leder till färre risker. På mässan kommer den välkände IT-säkerhetsexperten Ander Nilsson från ESET att genomföra ett live-hack samt gå igenom de grundläggande byggstenarna för att bygga upp ett generellt it-säkerhetsskydd.

Vad kommer Anders att göra på scenen?
Anders kommer att genomföra ett livehack, samt prata om IT-säkerhet  inom VA-sektorn

Varför bör man lyssna på programpunkten?
Har man en ledande roll inom VA-sektorn och ansvarar över företagets eller verksamhetens IT-säkerhet eller automatiseringsarbete så är det extremt viktigt att man är medveten om de risker som finns, och hur man på bästa sätt bör hantera dem.

Hur vanligt är det med hackingattacker idag?
Hackingattacker sker dagligen, attacker mot industriella system sker mer i det dolda. Undantagen såsom Stuxnet och Industroyer visar dock på de enorma riskerna som finns, speciellt när det gäller samhällskritiska funktioner som el-, vatten-, telekommunikation och infrastruktur.

Vad kan man göra för att skydda sig?
Att skydda komplexa system är ett komplext arbete och görs bäst case-by-case. Anders kommer gå igenom de grundläggande byggstenarna för att bygga upp ett generellt skydd som kan appliceras i de flesta verksamheter. Är man intresserad av att veta mer går det bra att kontakta Anders efter dragningen för att boka in ett enskilt möte för just ditt företag.

Vilka är de största säkerhetsriskerna kopplade till VA?
En kedja är aldrig starkare än den svagaste länken. Oftast är det människor som är svagheten, oftast på grund av okunskap, men i förekommande fall på grund av illvilja. En högre medvetenhet och kunskapsgrad leder till färre risker.

Få bättre koll på din avfallshantering

Återvinning ska vara enkelt, effektivt och överskådligt. Stena Recycling har skapat en kundportal där du kostnadsfritt kan få uppdateringar om allt som rör din avfallshantering och en överblick över vilka förbättringar som kan göras. Här finns även regelverk, sorteringsguider mm. Träffa Stena Recycling i monter P:03 och lär dig mer.

Stärk din konkurrenskraft genom digitalisering

Digitaliseringen ger nya möjligheter för styrning och övervakning av din VA-anläggning. Optimera pumpdrifter ur energi- eller underhållsperspektiv, få realtidsinfo om hur dina processer fungerar, se om det är dags för underhåll av dina instrument i god tid. Möjligheterna är många och det finns mycket som kan göras redan idag. Kom till oss på ABB och diskutera dina lösningar och processer med våra experter. Monter M:18.

Ny mässa för VA, återvinning & industriellt avfall i Göteborg

Den 23-24 oktober 2019 lanseras en ny mötesplats i Göteborg för den svenska VA-, återvinnings- och avfallsindustrin under namnet Water & Waste. För VA-branschen blir det ett unikt tillfälle att nätverka, göra affärer och lansera sina produkter i Västsverige.

Den 23-24 oktober 2019 lanseras en ny mötesplats i Göteborg för den svenska VA-, återvinnings- och avfallsindustrin under namnet Water & Waste. För VA-branschen blir det ett unikt tillfälle att nätverka, göra affärer och lansera sina produkter i Västsverige.

Water & Waste har utvecklats tillsammans med branschen, som i dagsläget saknar en fackmässa i Västsverige där utställare inom VA kan möta besökare med intresse av tekniklösningar inom VA och industriellt avfall. Den svenska VA-branschen står inför mycket stora satsningar där landets 290 kommuner under en 20-årsperiod kommer att investera enorma summor i modern VA-teknik.

Mässan blir också en viktig mötesplats inom industriellt avfall. För besökare handlar det om att se ny teknik och också att få ökad kunskap för hållbar hantering av både kommunalt och industriellt avfall.

Den nya VA-mässan i Göteborg arrangeras i Sveriges modernaste mässhall Åbymässan, som ligger centralt i en av landets mest expansiva regioner med stor fokus på innovationer. Göteborg är dessutom sedan länge en uppskattad stad för mässor.

Mässan kommer att ha tydliga produkt- och fokusområden inom VA, återvinning och industriellt avfall. Dessutom kommer det att läggas stor vikt vid innehållet med många seminarier, halvdagskonferenser och workshops. Mässan erbjuder besökarna kompetensutveckling, tillfälle att se innovationer och ny teknik samt möjligheter att skapa nya affärskontakter.

– ”Vi kommer med Water & Waste att skapa en spännande mötesplats för både VA, återvinning och industriellt avfall där olika aktörer på ett enkelt sätt kan skapa affärskontakter”, säger Maria Perneros Geterud, projektledare för Water & Waste. ”Att sedan kunna knyta ihop det med ett konferensprogram av hög dignitet gör att vi möter hela branschens behov av utveckling, affärer och inspiration”

Easyfairs öppnar Åbymässan
– Sveriges nyaste mötesplats

Med perfekt placering bara några minuter från centrala Göteborg är Åbymässan Sveriges senaste och mest innovativa anläggning för utställningar, mässor, kongresser och konferenser. Här finns 10 500m2 flexibel och anpassningsbar golvyta samt teknisk support för mässarrangörer, enkel logistik för utställare och smidig tillgång för besökare.

Easyfairs öppnar en ny mässanläggning i det ekonomiskt dynamiska Göteborgsområdet. Med perfekt placering bara några minuter från centrala Göteborg är Åbymässan Sveriges senaste och mest innovativa anläggning för utställningar, mässor, kongresser och konferenser. Här finns 10 500 m2 flexibel och anpassningsbar golvyta samt teknisk support för mässarrangörer, enkel logistik för utställare och smidig tillgång för besökare.

– Öppnandet av anläggningen i Åby är ytterligare en viktig milstolpe i den strategiska utvecklingen av Easyfairs Nordic. Vi driver nu mässanläggningar av hög kvalitet i anslutning till Sveriges tre största städer: Stockholm, Malmö, och nu även Göteborg. Vi ser fram emot att arrangera egna mässor på Åbymässan, liksom event för andra arrangörer och entreprenörer som vill utnyttja de fantastiska lokaler som vi erbjuder här, kommenterar Easyfairs koncernchef och grundare Eric Everard.

Easyfairs har fattat ett strategiskt beslut att utveckla anläggningar som kan rymma många olika typer av event och kompletteras med en rad olika fullservicetjänster för att erbjuda en enastående upplevelse till en bred grupp konsumenter och branschområden. Med Åbymässan har Easyfairs nu ett nätverk av tio mässanläggningar i Belgien, Nederländerna och Sverige som arrangerar en rad olika event, från mässor och utställningar, konferenser, kongresser, seminarier, möten och produktshower till konserter och idrottsevenemang.

Easyfairs stärker sin strategiska position i Norden

Easyfairs investerar främst i anläggningar för att kunna anordna egna mässor. Som event- och mässarrangör med processdrivet synsätt kan företaget mycket snabbt ”klona” framgångsrika mässor och utställningar på nya geografiska områden. Samtidigt som externa arrangörer välkomnas till Åbymässan ser Easyfairs alltså även fram emot att arrangera Göteborgsversioner av egna utställningar och mässor som redan har rönt stora framgångar på andra orter.

– Vi arrangerar stora mässor på många platser runt om i Norden. Vi ser fram emot att arrangera en mängd olika och varierande event, den populärkulturella mässan Comic Con och Sveriges viktigaste mötesplats för restaurangbranschen, Fastfood & Café, på Åbymässan, liksom på våra två andra svenska mässanläggningar, Kistamässan i Stockholm och Malmömässan i Malmö. Vår närvaro i alla dessa tre storstadsområden är unik och stärker vår strategiska position i Norden, säger Joachim Warnberg, CEO på Easyfairs Nordic.

Om Åbymässan

Åbymässans stora mässhall möjliggör ett smidigt logistikflöde och lokalen kan expanderas genom att nyttja 20 000 m2 utomhusyta. Dessutom finns tillgång till 17 mötesrum för mellan 20 och 1 100 personer. Totalt kan Åbymässan arrangera konferenser med upp till 2 500 deltagare, utställning och fullständig catering.

Tillgänglighet och hållbarhet var ledord vid planeringen och genomförandet av Åbymässan. Tack vare närheten till de stora inkörsportarna till Göteborg och omfattande parkeringsmöjligheter för upp till 2 000 bilar samt smidiga kollektivtrafikförbindelser minskar pressen på Göteborgs stadskärna, som går att nå på bara sju minuter med bil. Byggnaden är dessutom mycket energieffektiv.

Åbymässan är en del av upplevelsecentret Åby Arena, som även omfattar ÅbyTravet. Portarna öppnades den 8 januari och en formell öppningsceremoni hålls i april.

– Vi förväntar oss mer än en halv miljon besökare om året när hela Åby Arena är i drift med hotell, restauranger, travbana och träningsanläggning. Åbymässan är en stor investering och Åby Arena är ett oerhört spännande samarbete mellan starka aktörer, avslutar Joachim Warnberg.

Relaterade artiklar och pressreleaser

Digitalisering ska säkerställa en motståndskraftig vattencykel i våra städer

Klimatförändringar och urbanisering ökar städernas utmaningar för att hantera avloppsvatten, dagvatten och översvämningar.

Regnhotet mot Sverige är värre än man trott

Fler extrema skyfall väntas i framtiden. Hör Dick Karlsson från Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad tala om skyfallssäkning av Göteborg på Water & Waste i oktober.

ÅF intervjuar vattenexperten Robert Jönsson – ”Vi måste ha koll på vattennivåerna”

Snart är det sommar och därmed risk för låga vattennivåer och torka. Robert Jönsson, President of Business Area Water & Environment på ÅF, uppmanar till eftertänksam vattenanvändning.

Tingstadstunneln riskerar att fyllas med bajsvatten

Att vatten och avlopp är viktigt vet många, men vad händer när det inte fungerar?